У день весілля прийнято

01.06.2014 18:29

У день весілля прийнято, щоб молодята випускали в небо білих голубів. Весільні голуби, а точніше традиція випускати їх на волю, прийшла до нас з Італії, де голуба випускала наречена, як символ того, що вона, як і голуб, отримає свободу і як би покине клітку, символізуючу батьківський дім. Весільні голуби несуть ще і такий сенс, вони як би асоціюються з молодою парою, не даремно ж закоханих називають «голубками» чи «воркуючою парою». І їм, образно, так як парі вільних птахів, доведеться у новому спільному житті звити сімейне гніздечко і піклуватися про своїх дітей.

Люди приручили голубів, ще п’ять тисячоліть тому назад і цінували їх за можливість самостійно знаходити шлях додому, навіть знаходячись дуже далеко від нього. Тому їх вважали у різних релігіях близькими до богів, і вони до сих пір символізують мир, щастя і любов.

І коли випускаються на свободу білі весільні голуби – це завжди хвилююче і урочисте видовище, яке треба обов’язково зняти на відео. Можливо, дана традиція має своє коріння на Сході, коли на самі головні релігіозні свята мусульманами було прийнято випускати птаха. У ті часи відпускались дійсно птахи, яких зловили птахолови, після чого вони поверталися у свою рідну стихію. Зараз весільні голуби пропонуються фірмами, які спеціально їх розводять і приручають, щоб вони поверталися до них після того, як їх випустять